Επικαιρότητα - Σχόλια 

 

  

ΣΧΟΛΙΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 


  «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΕΔ ΖΗΤΑ Ο ΣΕΒΚ!!!»

Από το Γραφείο Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Newsletter) Σάββατο - Τρίτη, 25 - 28 Ιουλίου 2009:

 

«Την αναδιοργάνωση ή και κατάργηση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας ζητά, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργίας, κ. Ελευθέριος Κούρταλης, σε υπόμνημά του που απέστειλε στην αρμόδια υπουργό, κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας»

Για μια ακόμη φορά οι εργοδοτικές οργανώσεις στοχεύουν προς την κατεύθυνση της κατάλυσης των ΣΣΕ και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υπονομεύοντας το θεσμό του Ο.ΜΕ.Δ, του οργανισμού που ως κεντρικό ρόλο έχει την εφαρμογή του Ν. 1876/1990 για τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.  

Το να υπονομεύεται/βάλλεται ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ. ως αίτιο των προβλημάτων της  Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας, σημαίνει κλείνω τα μάτια μου στα αληθινά προβλήματα της βιομηχανικής παραγωγής στον Ελλαδικό χώρο και κατηγορώ τους εργαζόμενους και το θεσμό των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.